КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ОПОРНА ШКОЛА «ОСКІЛЬСЬКИЙ ЛІЦЕЙ
Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області»»
вул. Шкільна, 34, с. Оскіл, Ізюмський район
Харківська обл., Україна, 64340, тел.(05743)-55-1-34,
e-mail: oskil_nvk@ukr.net, код ЄДРПОУ 25611414
НАКАЗ
30.08.2021 №70
Про організацію харчування
здобувачів освіти та вихованців закладу
у 2021 році
На виконання Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ст.5 Закону України «Про охорону дитинства», Законами України «Про дошкільну освіту», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», Постанов Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» із змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 № 786 «Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», рішення № 10 ІІ сесії Оскільської сільської ради VІІІ скликання від 22 грудня 2020 року «Про затвердження вартості харчування учнів та вихованців закладів освіти Оскільської сільської ради на 2021 рік», з метою належної організації повноцінного раціонального харчування, запобігання харчових отруєнь, виконання санітарно-гігієнічних правил і норм
НАКАЗУЮ:
1. Організувати безкоштовне гаряче харчування за рахунок коштів місцевого бюджету:
– учням 1-4 класів;
– вихованцям та учням 5-11 класів з числа дітей-інвалідів;
– дітям-сиротам;
– дітям, позбавленим батьківського піклування;
– учням з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;
– учням 1-11 класів та вихованцям ЗДО із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
– учням 1-11 класів та вихованцям ЗДО, батьки яких є учасниками бойових дій, що приймали безпосередню участь в АТО;
– учням 1-11 класів та вихованцям ЗДО, які віднесені до категорії внутрішньо переміщених осіб;
Протягом року
2. Забезпечити виконання рішення № 10 ІІ сесії Оскільської сільської ради VІІІ скликання від 22 грудня 2020 року «Про затвердження вартості харчування учнів та вихованців закладів освіти Оскільської сільської ради на 2021 рік»:
2.1. У закладі дошкільної освіти на одну дитину на день з трьохразовим харчуванням наступну вартість:
– для дітей віком від 1 до 3 років( ясла) – 28 грн.60 коп.;
– для дітей віком від 3 до 6 (7) років (садочок) – 33,00 грн..
Протягом року
2.2. У ліцеї на одного здобувача освіти на день з одноразовим харчуванням наступну вартість:
– для учнів 1-4 класів з одноразовим харчуванням – 20,00 грн.;
– для учнів 5-11 класів з одноразовим харчуванням – 20,00грн..
3. Забезпечити вартість харчування у ліцеї в період оздоровлення на одного здобувача освіти на день – 33 грн., у закладі дошкільної освіти збільшити вартість харчування на одного вихованця у даний період на 10%
з 01.06.2021 по 31.08.2021
4. Встановити для батьків або осіб, які їх заміняють розмір плати за харчування дітей у закладі дошкільної освіти, у розмірі 40% від вартості харчування на день.
Протягом року
5. Забезпечити вартість харчування здобувачів освіти групи подовженого дня – 5 грн на день на одну дитину.
Протягом року
6. Призначити відповідальними за організацію харчування учнів в ліцеї заступника директора з навчальної роботи Романкевича С.Ю.
Протягом навчального року
7. Відповідальним за організацію харчування у ліцеї Романкевичу С.Ю.:
7.1.Здійснювати контроль за дотриманням учнями правил особистої гігієни та вживання гарячих страв учнями, санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, дотримання режиму і графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників в їдальні ліцею.
Постійно
7.2.Проводити роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування, залучаючи до цієї роботи класних керівників.
Протягом навчального року
7.3.Інформувати батьків про організацію харчування дітей, проводити обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.
Протягом навчального року
7.4. Організувати роботу (лекції, семінари, вікторини, дні здоров’я) із формування навичок та культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.
Протягом навчального року
7.5.Контролювати своєчасне проходження медичних оглядів та санітарних мінімумів працівниками.
Постійно
7.6.Здійснювати контроль за:
– прийманням продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості;
– обліком дітей, які отримують безоплатне харчування;
– організацією харчування;
– дотриманням санітарно-гігієнічного режиму їдальні.
Постійно
7.7. Затвердити меню, графік і режим харчування та довести до відома батьків і дітей.
До 01.09.2021
7.8.Забезпечити виконання норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» із змінами.
Постійно
7.9.Забезпечити надходження батьківської плати за харчування учнів 5-11 класів на спеціальний рахунок сільської ради.
Двічі на місяць до 1 та 15 числа
7.10. Дотримуватись Тимчасового порядку організації освітнього процесу в закладі в період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби
під час організації харчування.
7.11. Дотримуватись програми – передумови системи НАССР щодо належного планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень.
Постійно
8. Заступнику директора з навчально – виховної роботи ліцею Малютіній К.В.:
8.1. Скласти списки учнів, які забезпечуються безоплатним харчуванням.
До 11.01.2021
8.2.Своєчасно надавати до сільської ради звітну інформацію щодо організації безкоштовного харчування та за рахунок батьківських коштів.
Постійно
9. Призначити відповідальним за організацію харчування в закладі дошкільної освіти заступника директора з навчально – виховної роботи Шевченко Ю.В.
Протягом навчального року
10. Відповідальному за організацію харчування в закладі дошкільної освіти Шевченко Ю.В.:
10.1.Здійснювати контроль за організацією та якістю харчування вихованців, вітамінізацією страв, закладкою продуктів харчування, кулінарною обробкою, виходом страв, смаковими якостями їжі, санітарним станом харчоблоку, правильністю зберігання термінів реалізації продуктів.
Постійно
10.2.Інформувати батьків про організацію харчування дітей, проводити обговорення на батьківських зборах питань, пов’язаних з організацією харчування.
Протягом навчального року
10.3.Забезпечити надходження батьківської плати за харчування вихованців закладу дошкільної освіти на спеціальний рахунок сільської ради.
Щомісяця до 30 числа
10.4. Дотримуватись програми-передумови системи НАССР щодо належного планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень.
Постійно
11.Призначити відповідальними за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування відповідно до вимог санітарного законодавства в ліцеї кухаря Седюк Л.П.
Постійно
12. Відповідальній за приймання, зберігання та видачу продуктів харчування Седюк Л.П.:
12.1.Спільно з черговим адміністратором дотримуватися нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.
Постійно
12.2.Суворо дотримуватися рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.
Постійно
12.3.Забезпечити харчування учнів закладу відповідно до фізіологічно обґрунтованого режиму дня.
Постійно
12.4.При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного законодавства.
Постійно
12.5.Надсилати щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.
Постійно
12.6.Контролювати умови доставки продуктів харчування та продуктової сировини до закладу.
Постійно
12.7.Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.
Постійно
12.8. Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно – гігієнічними вимогам до овочесховища.
Постійно
12.9.Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.
Постійно
12.10.Спільно з черговим адміністратором здійснювати контроль закладки продуктів відповідно до норм, якості та виходу відпущених страв.
Постійно
12.11.Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичною харчування учнів.
Постійно
12.12. Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції, результати фіксувати в спеціальному журналі.
Постійно
12.13. Проводити С-вітамінізацію страв та робити відповідний запис у журналі обліку норм харчування.
Постійно
13. Кухарям Швед Л.В. та Садовій А.С:
13.1.Спільно з черговим адміністратором дотримуватися нормативних вимог щодо правильності закладки продуктів.
Постійно
13.2.Забезпечити харчування вихованців закладу відповідно до фізіологічно обґрунтованого режиму дня.
Постійно
14. Завгоспу ліцею Бурлуцькій О.І.:
14.1. Проводити інструктажі на робочих місцях з працівниками їдальні з техніки безпеки під час роботи з електрообладнанням, ріжучими інструментами та технології приготування страв.
Постійно
14.2.Контролювати дотримання рецептури, технології приготування їжі та видачі страв.
Постійно
15. Завгоспу закладу дошкільної освіти Івлєвій С.М.:
15.1. При замовленні продуктів харчування дотримуватись розподілу продуктового набору за основними групами та видами продуктів відповідно до вимог чинного законодавства.
Постійно
15.2.Надсилати щомісячне попереднє замовлення на продукти харчування до постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до примірного двотижневого меню.
Постійно
15.3. Контролювати умови доставки продуктів харчування та продуктової сировини до закладу.
Постійно
15.4.Здійснювати облік продуктів харчування та продовольчої сировини у книзі складського обліку, суворо дотримуватись умов зберігання та термінів реалізації продуктів харчування та продовольчої сировини.
Постійно
15.5.Підтримувати відповідні умови згідно з санітарно – гігієнічними вимогам до овочесховища.
Постійно
16. Сестрі медичній старшій Вініченко В.В.:
16.1. Контролювати дотримання технології приготування страв та ведення журналу бракеражу готової продукції.
Постійно
16.2. Спільно з черговим адміністратором здійснювати контроль закладки продуктів відповідно до норм, якості та виходу відпущених страв.
Постійно
16.3. Організувати та контролювати виконання призначень із дієтичною харчування учнів.
Постійно
16.4. Здійснювати облік харчових відходів. Проводити бракераж готової продукції, результати фіксувати в спеціальному журналі.
Постійно
16.5.Проводити санітарно – освітню роботу з працівниками харчоблоку з попередження інфекційних та шкіряних захворювань.
Постійно
17. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Директор ліцею Н.Я.Загоруйко
Комунальний заклад "Опорна школа "Оскільський ліцей Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області"" © 2024